14.02.25 - 14. 03.14

tjenis!
det har gått en månad sen jag uppdaterade sist, och vad har hänt sen sist då? jo THAILAND har hänt, underbara thailand. min kära kusin kommenaterade bloggen och ville höra allt som resan, så vad gör man inte! 
 
den 25 februari blev jag och fredric upphämtade här hemma i nyköping av tony, caroline och charlie. sen gasade vi iväg till arlanda mer taggade än någonsin! vi checkade in, satte oss och åt, gick en veva i butiker innan vi satte oss och tog den obligatoriska hejdå-ölen. vi klev sedan på planet och landade inte först på onsdagen 06.30 thailändsk tid, och då var det bara att hämta väskorna, checka in igen för att sedan flyga vidare till slutdestinationen, koh samui. 11.00 var vi äntligen framme på denna underbara ö, vi tog en taxi till hotell, men vi var lite tidiga så fick ställa in bagaget i ett rum medan vi bytte om och gick till stranden. var så himla nöjda och glada, kunde verkligen inte sluta le! haha. några timmar senare fick vi äntligen checka in, så vi tog vårt pick och pack upp till rummen där vi gjorde oss hemmastadda. efter någon timmas sömn började vi fixa oss för att sedan möta upp julianna och anton som hade landat på hotellet! så det blev lite kramkalas innan vi åt och drack gott, sen pratade och skrattade vi hela kvällen lång. det gick ingen nöd på oss inte!
 
våra dagar såg ut ungefär såhär:
vi gick upp skapligt, åt frukost, hängde vid stranden till seneftermiddagarna, duschdax, en liten siesta, fix inför kvällen, catch-up med järngänget, middag. och så varierade kvällsnöjena, strosa runt på stan, åka iväg och hitta på något eller sitta på hotellet och dricka öl och spela kort. helt underbart. 
 
vi hade bara bokat de tre första nätterna då alla ville flytta runt och se lite, inte bara bo på ett och samma hotell hela tiden. så de första två hotellen var super, vi stormtrivdes! när vi skulle boka det tredje och sista så tänkte vi att det kunde vara kul att lyxa till det lite med en villa, så alla kunde bo tillsammans de fyra sista nätterna. jo tjena! vi checkar in och så kommer det en taxi och hämtar oss, skjutsar upp oss i bergen till en sjukt sunkig villa. jag kunde inte låta väskan stå öppen, utan så fort jag hade tagit ur något ur väskan så var jag tvungen att stänga den och låta den ligga på sängen. sen att toavattnet var helt brunt och duschen ska vi inte ens tala om, men vi beslutade att göra det bästa av situationen. vi gick upp till poolen, som var över förväntan då den var jättefin! caroline hade läst i gästboken om alla de djur som kunde vistas där, jippie! så vi bestämde att vi skulle sova där en natt och se hur det kändes.. och framåt kvällen tog vi med lite dricka upp till bubbelpoolen, vi skrattade och hade det trevligt, tills vi kom på att alla djur kommer fram på kvällen och vi ville traska ner till huset igen. så vi tågade ner, vi tjejer satte igång ficklamporna på telefonerna och vi såg ingenting först vi kom fram till huset. ovanför dörren satt det en 30cm lång krokodilödla och vi fick panik. jag, caroline och julianna sprang in medan killarna stod och öppnade och stängde åt oss. sen stod vi tre i mitten av huset med gråten i halsen och ville bara bort! vi upptäckte allt fler småödlor inne vilket inte gjorde det hela bättre. vi vågade inte röra oss medan grabbarna sprang in och hämtade kamera för att fota den oinbjudna gästen utanför. vi tjejer vägrade vara kvar på hotellet så vi ringde till vårat gamla hotell och frågade om dem hade någon plats för oss, och JA det hade dem! så det blev ett samtal till det andra hotellet och berätta vad som har hänt och att vi checkar ut, så vi packade ihop våra saker fortare än någonsin och så kom det två killar från hotellet och hämtade oss och skjutsade oss till vårat gamla, älskade, hotell! en sån lycka! usch och fy, det var så hemskt. aldrig mer, haha!! 
 
vi var på koh samui ganska länge så vi hann med en hel del, eller ja, grabbarna stod för det mesta. men vi alla lirade fotbollsgolf (där tjejerna vann stort), vi tog såklart massage, det åktes linbana i djungeln, det hoppades bungy jump, m.m. ja vi satt sällan helt stilla, för även om man inte var med på grejorna så ville man följa med och kolla eller ta kort, you name it! 
 
sen var det dags att ta färjan över till koh phangan. där bodde vi på ett jättefint hotell en liten bit bort, och dagarna såg ut som alltid förutom en dag då fredric och anton ville köra wipeout. så vi åkte en bra bit för att grabbarna skulle få leka av sig lite. och en kväll var det dags för half moon party, en sjukt stor fest som ligger i djungeln, sjukt snyggt gjort och SÅ kul! alla är klädda i skrikande och självlysande kläder, man målar sig med självlysande färg på kroppen, man dricker buckets och man dansar. HUR KUL? det var riktigt kul kan jag säga! mindre kul var det när taxin hämtade upp oss 07.45 och skjutsade oss till färjan. en timma på en gungande båt när man är både sjukt sjösjuk och bakfull är ingen hitt vill jag lova. det var den längsta timmen någonsin! 
 
men nu hade vi landat på den sista ön, koh tao. där spenderade vi våra sista dagar. vi åkte runt till olika stränder och bara hade det skönt, vi solade och badade i hopp om att få lite mer färg innan hemresan. vi åt och drack gott, vi gick runt på stan, spelade många omgångar biljard, vi kollade på dragshow och vi spelade kort som aldrig förr! vi njöt fullt ut av de sista dagarna innan vi var tvugna att ta färjan tillbaka till koh samui. vi skulle flyga till bangkok på kvällen och julianna och anton hade bokat rum på vårt första hotell igen, så vi alla åkte dit. vi åt lunch, sprang runt på stan för att köpa presenter till nära och kära, hängde en stund på stranden innan det var dags för oss att duscha och åka iväg till flygplatsen. så vi kramade hejdå till julianna och anton som hade några dagar kvar, sen tog vi en taxi till flygplatsen som sedan tog oss till bangkok där vi stannade för natten innan vi checkade in på flygplatsen och flög hela 11 timmar till svergie igen. 
 
den här resan har varit helt underbar. jag har haft det bästa sällskapet och jag har inte skrattat så mycket på länge! så jävla bra gäng, snart är det dags att kolla resmål igen, vi planerar att åka iväg igen nästa år. vi trivdes så bra ihop och så måste jag erkänna att jag saknar dem redan! att bo på varandra i tre veckor sätter sina spår! att ha en anton som ringer i telefonen 3-4 gånger om dagen, alla citat som bara vi förstår, alla kortspelskvällar, alla antons försök till thailändska, ALLT! jag saknar det såååå mycket!! det här är ingen resa man glömmer i första taget, den har varit helt underbar! 
 
 
 
          
  
 
          
 
          
          
 
          
 
          
   
          
 
        
 
 
          
 
          
 
          
 
          
 
 
 
      
 
 
          
 

          
 
 
          
 
 
   
 
          
 
          
 
     
          
 
 
          
 
 
          
 
 
          
 
          
 
      
 
 
 
 
 
 
 
SÅ UNDERBART!