16.09.28

Godmorgon!

Jag sitter och äter frukost. Havregrynsgröt med hemgjort äppelmos. Mums! Vi vaknade för bara en liten stund sen, båda två. Rena rama sovmorgonen!

Om någon timma ska vi åka till lägenheten och börja städa. Sen kommer Camilla och hjälper till, framförallt med fönstertvätten, då hon är en hejjare på det! Min mamma skulle också ha hjälpt till, men hon ligger hemma med magsjuka. Stackarn! Men eventuellt så skulle Julia komma förbi och hjälpa till. Hur som, kommer lägenheten skina som aldrig förr! Frekke ska lappa i lite småhål och sånt som blir. Sen åker han hem och sätter upp panel på köksväggen. Det kommer bli så jäkla snyggt!

 
Efter promenaden igår ställde jag en sovande Milian ute på altanen. Under tiden han sov, så passade jag på att plocka äpplen från vårat äppelträd på framsidan. Satte sen igång i köket där jag kokade äppelmos, samt bakade äppelpaj. Så jäkla härligt att kunna plocka från sin egen trädgård! Att bo i hus har verkligen sina fördelar! Det första jag sa till min farmor när jag berättade att vi hade köpt hus var att jag nu vill att hon ska lära mig alla hennes sätt och recept på att koka sylt, kräm, gelé och marmelad, lägga in gurka och rödbetor, göra saft m.m. Riktiga husmorsgrejor! Allt blir hundra gånger godare när man gör det själv, och speciellt när mor-och farföräldrarna gör det. Så nu är det dags att ta efter! Perfekt nu när man är mammaledig och har tiden, samt platsen för det.
 
 
 
Puss & kram

Kommentarer
Anonym

Suveränt goda äpplen på det trädet2016-09-30 @ 12:35:56
Kommentera inlägget här!Namn  
Epost    
Blogg    


Kom ihåg mig?